Каплін провалив передвиборчу обіцянку домогтися створення Міністерства у справах ветеранів

Читать на русском
Народний депутат Каплін не голосував за постанову Верховної Ради про створення міністерства у справах ветеранів і таким чином провалив свою передвиборну обіцянку.
Политрада

На парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України за одномандатним виборчим округом №144 Сергій Каплін в своїй програмі пообіцяв домогтися створення Міністерства у справах ветеранів.

Таку обіцянку він дав 4 серпня 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

«Створення Міністерства у справах ветеранів як центрального органу виконавчої влади, який забезпечить довічне соціальне обслуговування громадянам-учасникам АТО, допомогу сім'ям загиблих в АТО воїнів», – записано в передвиборчій програмі Каплина.

У серпні 2014 року вже в якості народного депутата Каплін ініціював проект постанови №4416 «Про міністерство у справах ветеранів України». Однак 27 листопада 2014 року цей документ був відкликаний і знятий з розгляду у парламенті.

Сергій КаплінГолова політичної партії "Соціал - демократична партія"

Майже через три роки, в квітні 2017 року Каплін зареєстрував проект постанови №6333 «Про вжиття заходів щодо створення міністерства у справах ветеранів України». Але і ця спроба була безуспішною.

За даними Держслужби у справах ветеранів, на початок жовтня 2017 року, статус учасника бойових дій в Україні отримали 316,6 тис. осіб.

У січні 2018 року інший проект постанови Верховної Ради №7505 про створення Міністерства у справах ветеранів був готовий і одноголосно підтриманий на розширеному засіданні профільного комітету. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат від БПП Олександр Третьяков.

І хоча документ, підготовлений Капліним, не виносився на розгляд Верховної Ради і дублював положення постанови №7505, народний депутат не голосував за його прийняття 27 лютого 2018 року. Таким чином, Каплін продемонстрував недержавницьку позицію, а також провалив свою чергову обіцянку.

Сам Каплін пояснив, що не голосував 1 березня за створення Міністерства у справах ветеранів, тому що саме в цей час знаходився під стінами Верховної Ради разом з військовими ветеранами, та, власне, вимагав створення зазначеного відомства. Однак, проаналізувавши виступи Сергія Капліна та протестувальників в той ранок під Верховною Радою, стало зрозуміло, що головною вимогою мітингарів було добитися перерахунку пенсій для військових пенсіонерів.

Коментуючи ідею ухвалити постанову щодо створення Міністерства у справах ветеранів, Каплін зазначив, що це лише намагання затягнути ситуацію та своєрідні «підкилимні та дешеві ігри». Після ухвали постанови про створення Міністерства у справах ветеранів, під час брифінгу у Верховній Раді, Каплін зазначив, що в цьому є також і його заслуга. Однак, враховуючи, що головним критерієм під час надання обіцянки було голосування у Верховній Раді, на якому Каплін був відсутній, обіцянка залишається у статусі «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Каплін дав 144 обіцянки, з них 33 він виконав, і 57 провалив.

Нагадаємо, в Верховній Раді так і не ввели штрафи за прогули депутатів, як обіцяв Каплін.

Також «Слово і Діло» писало, що Верховна Рада не прийняла постанову про перерахунок пенсій пенсіонерам-силовикам, як обіцяв Каплін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: