ЗМІ звинуватили Катар в «брудних прийомах» заради права прийняти ЧС-2022

Читать на русском
Під час боротьби за право проведення Чемпіонату світу з футболу в 2022 році Катар організував кампанію чорного піару проти основних конкурентів - США та Австралії.

Під час боротьби за право проведення Чемпіонату світу з футболу в 2022 році Катар організував кампанію чорного піару проти основних конкурентів - США та Австралії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє The Sunday Times із посиланням на інформатора, який працював із заявкою цієї країни на проведення чемпіонату.

НАБУ розслідує можливі зловживання при будівництві футбольних полівДетективи НАБУ розпочали розслідування за фактами щодо можливих зловживань службових осіб законодавчої та виконавчої гілок влади при виділенні коштів та закупівлях коштом державного бюджету робіт та послуг із будівництва футбольних полів зі штучним покриттям.

Катарський комітет платив компанії зі зв'язків із громадськістю та колишнім агентам ЦРУ за вкидання фальсифікованої пропаганди стосовно США та Австралії, головних конкурентів у конкурсі.

Стратегію кампанії розробила нью-йоркська компанія BLJ Worldwide. Метою компанії було створити враження, що в країнах-конкурентах немає широкої громадської підтримки проведення чемпіонату світу з футболу, а така підтримка є однією із основних вимог ФІФА до країн-претендентів.

В одному з листів, наданих інформатором, є звіт за 2010 рік президента BLJ Майкла Хольцмана, направлений Ахмаду Німеху, старшому раднику команди Катару на конкурсі. У листі перераховані дії по дискредитації країн-претендентів. Серед них - залучення журналістів, блогерів, відомих громадських діячів до написання статей з негативною оцінкою перспектив проведення чемпіонату; звіти і доповіді з негативною оцінкою впливу чемпіонату на економіку.

«Ми найняли групу американських учителів фізкультури, попросили конгресмена законодавчо заборонити проведення Кубка світу в США на тій підставі, що гроші, витрачені на футбольний турнір, можуть бути використані для фінансування спорту в середній школі», - сказано в одному з пунктів.

Один із професорів отримав $9 тисяч за доповідь про величезні економічні витрати на чемпіонат світу в США. Потім цю доповідь поширили міжнародні ЗМІ.

Крім того, в рамках кампанії були організовані акції протесту, у тому числі за участю студентів в Австралії.

Катарська сторона усі звинувачення заперечує та заявляє, що на конкурсі поводилася в суворій відповідності з правилами ФІФА.

Нагадаємо, в січні британські ЗМІ повідомляли, що катарський державний телеканал beIN Sports заплатив ФІФА 100 мільйонів доларів за те, що країна була обрана місцем проведення ЧС-2022.

Як повідомлялося, Чемпіонат світу з футболу виграла збірна Франції, яка обіграла у фіналі збірну Хорватії з рахунком

Хочете обговорити новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: