У Міноборони припускають, що до зустрічей «Рамштайн» можуть приєднатися нові країни

Читать на русском
Підтримка України зростатиме надалі, а кількість країн-учасниць Рамштайну може збільшитися.
eurointegration.com.ua

На сьогодні до формату «Рамштайн» вже приєдналися 22 країни, які не входять до блоку НАТО. Але є ймовірність, що список розшириться.

Про це заявив представник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону 26 квітня.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Приєдналося 22 країни, які не входять до блоку НАТО - це досить великий перелік і очевидно список зростатиме, тому що така тенденція є», – сказав він.

Лазуткін додав, що зараз рано анонсувати і називати ті країни, які можуть приєднатися.

«Але говоритимемо так, що підтримка України зростатиме надалі і це підтверджують насамперед ті країни, які є флагманами цього процесу», – додав він.

Раніше Лазуткін повідомляв, що за час роботи «Рамштайну» Україна отримала 114 млрд дол.

Нагадаємо, сьогодні проходить нове засідання групи «Рамштайн». Як анонсував президент Володимир Зеленський, на ньому йтиметься про максимально швидке налагодження з партнерами поставок та логістичних шляхів, розробки тих алгоритмів, завдяки яким надходитиме західна зброя.

Раніше глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що в майбутньому на засідання Контактної групи з питань оборони України чекає трансформація.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: