МВФ погодив оновлений план України щодо Антикорупційного суду

Читать на русском
МВФ схвалив оновлений план щодо створення Антикорупційного суду, таким чином Україна стала на крок ближче до отримання наступного траншу у 2 мільярди доларів.

Міжнародний валютний фонд схвалив оновлений план України щодо створення Антикорупційного суду, таким чином Україна стала на крок ближче до отримання наступного траншу у 2 мільярди доларів.

Про це Reuters повідомила речниця МВФ, пише «Слово і Діло».

МВФ хоче підвищення тарифів. Що як Україна не виконає вимоги?У Мінфіні заявили, що уряд веде конструктивну дискусію з МВФ щодо питань бюджету та цін на газ. Чи доведеться підвищувати тарифи, чи все ж є інший вихід, пояснили експерти.

«Щойно ухвалені поправки наберуть чинності, законодавчі рамки Вищого Антикорупційного суду відповідатимуть зобов'язанням України по програмі МВФ», - повідомила вона. Однак, як зазначається, вирішення проблеми Антикорупційного суду недостатньо для розблокування наступного траншу МВФ.

«Обговорення інших питань, у тому числі цін на газ і державного бюджету, ще триває», - зазначила речниця.

Як повідомлялося, з липня 2017 року Україна перебуває в складному переговорному процесі з МВФ із газового питання: Фонд наполягає на підвищенні ціни газу для населення, яке, за різними оцінками, може становити від 30% до 60%, з огляду на зростання цін на міжнародних ринках, тоді як прем'єр вважає таке різке підвищення невиправданим.

26 липня Кабінет міністрів залишив незмінними ціни на природний газ для населення до 1 вересня 2018 року.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: