Денісова планує нову поїздку до РФ

Читать на русском
Денісова планує знову їхати до Росії та намагатися потрапити до українських політв’язнів. Коли саме це відбудеться — залежить від російської сторони.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова планує знову їхати до Росії та намагатися потрапити до українських політв’язнів. Коли саме це відбудеться — залежить від відповіді російської сторони.

Як пише «Слово і Діло», про це Денісова сказала в коментарі «Громадському».

Що обіцяли зробити політики для звільнення українських політв'язнівПорошенко обіцяв, що Сущенко обов'язково повернеться додому, а Ярош запевнив, що звільнить усіх заручників, захоплених на Донбасі.

Денісова повторно звернулася до керівника адміністрації президента РФ Антона Вайна з питанням про те, коли Кремль виконає домовленості з Україною та надасть їй доступ до політв'язнів. Також секретаріат омбудсмена 25 липня направив листа до уповноваженої з прав людини в Росії Тетяни Москалькової, аби вчергове спробувати узгодити «дорожню карту» візитів уповноважених до ув’язнених в РФ та Україні.

«Ми надіслали їм два варіанти «дорожньої карти» і запросили, аби вони надали нам свій варіант, як вони хочуть. Але вони не надали нам відповіді на ті варіанти, які ми надали ще 26 червня. І тому зараз ми знову написали їм листа і чекаємо відповіді», - сказала Денісова.

На питання про те, коли омбудсмени двох країн зможуть узгодити відвідини в’язнів, Денісова сказала, що про дати говорити не можна.

Раніше омбудсмен заявила, що Росія пропонує перенести відвідування політв’язнів на «серпень чи вересень».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що журналіст Сущенко повернеться додомуСказано 8 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, у червні президент України Петро Порошенко зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну й говорив із ним про звільнення українців-політв’язнів. Вони домовилися, що уповноважені з прав людини обох країн відвідають своїх ув'язнених громадян.

Однак в РФ Денісовій не вдалося зустрітися ні з Сенцовим, ні з Карпюком.

Натомість російський омбудсмен в Україні зустрілася з екіпажем судна «Норд».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: