Денісовій відмовили у відвідуванні українського політв'язня Карпюка

Читать на русском
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова в суботу, 16 червня, планує відвідати заарештованого в Росії українця Миколу Карпюка.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова в суботу, 16 червня, планувала відвідати заарештованого в Росії українця Миколу Карпюка.

Про це вона заявила в ексклюзивному коментарі телеканалу 112 Україна, передає «Слово і Діло».

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

«Зараз ми рухаємося в напрямку Володимирського централу, де утримується Микола Карпюк, щоб відвідати його. Ми прилетіли в Салехард, і вже коли були в дорозі, наше посольство отримало лист, що вони нібито не встигають узгодити процедури відповідно до міжнародних конвенцій та надати можливість зустрітися з Карпюком представникам консульства. Поки там нічого не написано про мене як уповноваженого. Тому ми їдемо. Будемо надавати заяву відповідно до російського кодексу, щоб мені дали зустрітися з Карпюком», - сказала Денісова.

Вона також висловила жаль, що не вдалося відвідати Олега Сенцова, і підкреслила, що російська сторона затягує процес відвідування українських політичних в'язнів.

«Поки нікого не вдалося відвідати. Тому що я вважаю, що на сьогоднішній день відбувається затягування процесу відвідування мною громадян України, які перебувають в колоніях РФ. Якщо були домовленості двох президентів про надання такої можливості - зустрітися, - то треба зменшити всі терміни проходження документів», - зазначила вона.

Вона підтвердила, що зустріч з російською колегою Москальковою в понеділок о 14:00.

Пізніше стало відомо, що Денісовій відмовили у відвідуванні українського політв'язня Миколи Карпюка, який знаходиться в російській в'язниці. Про це це йдеться в повідомленні українського омбудсмена на сторінці в Facebook.

«Подала заяву у Володимирському централі на зустріч із Миколою Карпюком. До мене вийшов начальник виправної установи і прийняв мою заяву. Він повідомив, що зараз моя зустріч із Миколою неможлива ні як уповноваженого, ні як приватної особи. Як уповноваженого мене не можуть допустити, тому що не надійшли відповідні документи. Як приватна особа - тому що завершився час подачі заяви», - зазначила Денісова.

Вона додала, що за інформацією керівника в'язниці, заяву почнуть розглядати вже на початку тижня.

Раніше РФ звинуватила Денисову в порушенні російського законодавства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: