Денісова запропонувала комісару РЄ разом відвідати Сенцова

Читать на русском
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова надіслала комісару Ради Європи з прав людини Дуні Міятович пропозицію спільно відвідати Олега Сенцова та інших українських в'язнів.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова надіслала комісару Ради Європи з прав людини Дуні Міятович пропозицію спільно відвідати Олега Сенцова та інших українських в'язнів.

Про це в середу, 4 липня, повідомляє прес-служба українського омбудсмена, передає «Слово і Діло».

Забуті санкції: як Росії вдається подолати зовнішню ізоляціюЧемпіонат світу з футболу, зустріч із Трампом, можливість зняття санкцій та повернення до Великої сімки – все це про чергові геополітичні перемоги Кремля. На що сподіватися Україні, з’ясовував політолог Олександр Радчук.

Денісова зазначила, що незабаром планується зустріч із Дуньою Міятович щодо детального обговорення цього питання. Омбудсмен також повідомила, що 4 липня у Вільнюсі зустрілася з омбудсменом Сейму Литви Раймондасом Шукісом і керівником офісу омбудсмена Сейму Литви Аугустінасом Нормантасом.

Під час зустрічі вона розповіла про свою поїздку до Росії й зазначила, що гарантії, надані їй президентом РФ Володимиром Путіним про відвідини українських політв'язнів, російською стороною не були виконані.

«Зі свого боку Україна робила все можливе, щоб налагодити комунікацію з Росією в питанні політичних ув'язнених. Однак ані обіцяної взаємності, ані синхронності, ані дзеркальності російською стороною забезпечено не було», – розповіла Денісова.

Омбудсмен повідомила, що нещодавно вона звернулася до послів ЄС із проханням на саміті Україна-ЄС ухвалити резолюцію щодо українських політв'язнів.

Зі свого боку Раймондас Шукіс та Аугустінас Нормантас підтримали Денісову й відзначили, що готові співпрацювати в розробці механізму та подальших кроків із залучення європейських інститутів омбудсменів до звільнення українських політв'язнів.

Раніше чеські політики закликали Путіна звільнити Сенцова.

Також відзначимо, що в РФ допустили обмін Сенцова на російських ув'язнених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: