Денісова відреагувала на повідомлення про порушення прав Гриба та Клиха

Читать на русском
Український омбудсмен написала російському колезі лист, в якому попросила забезпечити безпеку українського ув'язненого.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова відправила в апарат російського омбудсмена Тетяни Москалькової листи в зв'язку з можливим порушенням прав українців Павла Гриба і Станіслава Клиха, які перебувають в Росії.

Про це в середу, 4 липня, повідомляє прес-служба українського омбудсмена, пише «Слово і Діло».

Денісова озвучила формулу обміну ув'язненими з РФУкраїна готова передати Росії утримуваних громадян РФ за формулою «23 на 23», заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Український омбудсмен озвучила інформацію про побиття українського ув'язненого.

«Є інформація про те, що під час етапування в пенітенціарний заклад Ростова-на-Дону громадянин України Павло Гриб був жорстоко побитий іншими в'язнями. Крім того, у Павла відібрали всі речі і продукти харчування, які напередодні були передані представниками Генерального консульства України. Також стало відомо, що 20-річний український політв'язень страждає сильним головним болем і слабкістю, йому не надають необхідні ліки», - йдеться в повідомленні.

Тому Денісова підготувала звернення до робочого апарату уповноваженого з прав людини Росії, в якому, зокрема, зазначається, що стан здоров'я Павла Гриба і порушення його права на особисту безпеку «викликає велику стурбованість».

Крім того, в листі омбудсмен просить надати Павлу Грибу необхідну кваліфіковану медичну допомогу, а також «всіляко сприяти забезпеченню особистої безпеки як Павла, так і інших ув'язнених громадян України на території Росії».

Денісова також просить свою російську колегу повідомити про підстави переведення Станіслава Клиха в обласну психіатричну тюремну лікарню Магнітогорська, а також сприяти проведенню незалежного медичного обстеження українців українськими або іноземними лікарями.

Нагадаємо, напередодні батько Павла Гриба з посиланням на адвоката заявив, що його б'ють ув'язнені.

Раніше російська правозахисниця заявила, що Клих знайшовся в психіатричній лікарні. Він заявив, що не давав дозвіл на госпіталізацію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: