Український омбудсмен в РФ: Денісову не пускають до Сенцова

Читать на русском
Людмила Денісова заявляє, що наразі їй відмовили в зустрічі з українським політичним в'язнем Олегом Сенцовим.

Уовноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє, що наразі їй відмовили в зустрічі з українським політичним в'язнем Олегом Сенцовим.

Про це вона розповідає у відеосюжеті, викладеному на її сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Я зустрілася з начальником колонії й із начальником управління виконання покарання в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, саме він повідомив мені, що я не можу за жодних обставин (зустрітися – ред.) з Олегом Сенцовим», – говорить Денісова.

За словами омбудсмена, при цьому їй не повідомили, чому саме в зістрічі відмовлено.

На прохання Денісової повідомити, який стан Олега Сенцова, вона також отримала негативну відповідь, ба більше, начальник управління попросив українську делегацію залишити територію колонії.

Омбудсмен говорить, що зв'язалася зі своєю російською колегою Тетяною Москальковою й зараз біля воріт колонії чекає дозволу на візит. Москалькова, своєю чергою, заявила, що Денісова перебуває на території Ямало-Ненецького автономного округу, де утримують засудженого Сенцова, порушуючи досягнуті домовленості.

Як повідомлялося, Денісова в п'ятницю прибула до російської колонії на Ямалі, де перебуває незаконно засуджений Росією український режисер Олег Сенцов. 14 червня на переговорах у Росії вона наполягала на відвідуванні українця найближчим часом і виступила проти пропозиції здійснити до нього візит після 22 червня.

Сенцов голодує 33-й день у колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, більш відомій як «Білий ведмідь». Він вимагає відпустити всіх українців, які утримуються в РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: