Чотири роки тому над Донецьком збили малайзійський Boeing МН17

Читать на русском
Чотири роки тому літак Boeing-777, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур, був збитий в Донецькій області. Росія не визнає вину. Родичі 298 загиблих вимагають справедливого суду.

Чотири роки тому, 17 липня 2014 року, літак Boeing-777 компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур, був збитий поблизу міста Торез Донецької області.

Як пише «Слово і Діло», всі пасажири та члени екіпажу (298 осіб, зокрема й 80 дітей, - ред.) які перебували на борту, загинули.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що амністії для винних у загибелі пасажирів «Боїнга» не будеСказано 13 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Архів

Рада безпеки Голландії 13 жовтня 2015 року оприлюднив звіт про причини катастрофи літака. Було встановлено, що повітряне судно було збито зенітно-ракетним комплексом «Бук».

Пізніше експертно-журналістська група Bellingcat, яка займається розслідуваннями військової тематики за відкритими джерелами, склала список причетних до падіння рейса MH17 на території України.

Також міжнародна слідча комісія дійшла до висновку, що рейс МН17 Малайзійських авіаліній збили з території, підконтрольної проросійських бойовиків.

У той же РФ заявляє, що на знімках з російських радарів не була зафіксована запущена з комплексу «Бук» ракета. У Кремлі заперечують причетність до цієї авіакатастрофі.

Катастрофа «Боїнга» MH17: офіційна версія слідчої групи«Слово і Діло» підготувало інфографіку за офіційними даними слідчої групи щодо катастрофи Boeing MH17.

Раніше стало відомо, де винесуть вирок у справі MH17.

А уряд Нідерландів заявив, що не бачить відповідальності влади України за катастрофу малайзійського «Боїнга» в 2014 році в небі над Донбасом.

«Слово і Діло» писало, що обіцяли українські політики після падіння літака.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: