Авіакатастрофа MH17: Євросоюз закликає Росію визнати вину

Читать на русском
Європейський союз вчергове закликав Росію визнати свою відповідальність і допомогти знайти винних у збитті літака рейсу MH17.

Європейський союз вчергове закликав Росію визнати свою відповідальність і допомогти знайти винних у збитті літака рейсу MH17.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні, повідомляє Радіо Свобода.

Розслідування довело, що MH17 збив російський «Бук»: що пишуть у соцмережахУ катастрофі MH17 над Донбасом у липні 2014 року винен російський Бук, довело міжнародне розслідування.

«Усі 28 держав-членів ще раз підтвердили нашу повну підтримку останніх результатів цього слідства й усіх зусиль, щоб виявити тих, хто це скоїв. Ми закликаємо Росію взяти на себе цю відповідальність і долучитися до зусиль у встановленні винних», – заявила Моґеріні.

Нагадаємо, Австралія і Нідерланди офіційно поклали на Росію відповідальність за знищення малайзійського літака Boeing-777 рейсу МН17.

Напередодні Міжнародна слідча група офіційно підтвердила, що ЗРК Бук, з якого збили літак, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді збройних сил РФ, що базується в Курську.

Також повідомлялося, що група з 270 родичів загиблих в авіакатастрофі пасажирського Boeing-777 рейсу MH17, збитого 17 липня 2014 року над Донбасом, підготувала колективний судовий позов проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: