Оголосили вирок «прокурору ДНР», який заявив, що малайзійський «Боїнг» збили українці

Читать на русском

Прокурору ДНР, який брехав, що малайзійський Боїнг збили українці, дали 8 років тюрми. Колишнього українського силовика визнали винним.

Куйбишевський районний суд Запорізької області заочно визнав винним так званого прокурора Сніжного терористичної організації «ДНР» Володимира Порохню за ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної організації) й призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією належного йому на праві власності майна.

Як пише «Слово і Діло», про це «Главкому» стало відомо з вироку від 7 лютого.

Катастрофа «Боїнга» MH17: офіційна версія слідчої групи«Слово і Діло» підготувало інфографіку за офіційними даними слідчої групи щодо катастрофи Boeing MH17.

Як з’ясувало слідство, з березня 2015 року прокурор Порохня перейшов на бік окупаційної влади. Відтоді й до сьогодні він ініціює та організовує проведення незаконних перевірок діяльності органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, органів військового управління, комерційних та некомерційних організацій терористичної організації «ДНР»; здійснює контроль за виконанням так званих судових рішень у кримінальних справах при застосуванні заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням волі громадян; здійснює незаконний нагляд за реєстрацією заяв та повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень, а також вчиняє інші протиправні дії, направлені на порушення конституційних прав громадян України, що проживають на тимчасово окупованій території Донецької області.

Крім того, в листопаді 2014 року Порохня дав інтерв’ю російській «Комсомольській правді», де стверджував, що малайзійський «Боїнг» із 283 пасажирами збив український винищувач. Фактично, такі заяви були частиною кремлівської пропаганди, оскільки нідерландські та австралійські слідчі трагедії виявили, що пасажирський літак був збитий із зенітної ракети «Бук-М1-2» російського виробництва, яка перебуває на обліку лише в Збройних силах РФ.

Дві правди, одна істина: порівняльний аналіз звітів РБ Нідерландів і концерну «Алмаз-Антей» по MH17Через півтора року після авіакатастрофи малайзійського «Боїнга» над Донецькою областю нарешті стали з'являтися нові подробиці авіакатастрофи. І хоча ясності в те, хто ж насправді винен у трагедії, вони не внесли, впадає в око затяте прагнення росіян довести свою непричетність.

Досудове розслідування також вилучило з електронної поштової скриньки [email protected] листування Порохні, яке підтверджує його участь у терористичній організації «ДНР».

Нагадаємо, 17 липня 2014 року «Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам–Куала-Лумпур, упав у захопленій Донецькій області. Всі 298 людей загинули.

Експерти встановили, що пасажирський літак збили з установки «Бук», привезеної бойовикам із Росії. РФ свою причетність заперечує.

Згідно з висновком Bellingcat, «Бук» перевозив відставний російський генерал-майор Сергій Дубинський («Хмурий»).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: