Авіакатастрофа МН17: Нідерланди визначилися з відповідальністю України

Читать на русском
Нідерланди визнали Україну невинуватою в катастрофі малайзійського боїнга на Донбасі, адже немає переконливих доказів, що Київ не вжив достатніх заходів, щоб запобігти можливій катастрофі.

Нідерланди визнали Україну невинуватою в катастрофі малайзійського боїнга на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав голландський міністр закордонних справ Стеф Блок, повідомляє «Эхо Москвы» в середу, 6 червня.

При цьому наголошується, що якщо в України були дані про появу в зоні конфлікту ракетної установки «Бук», то Київ мав підстави закрити повітряний простір над небезпечним регіоном або ж хоча б збільшити висоту повітряного коридору. Однак дані, отримані Міжнародною слідчою групою, не дозволяють говорити про відповідальність України. Також немає переконливих доказів, що Київ не вжив достатніх заходів, щоб запобігти можливій катастрофі.

Нагадаємо, 24 травня об'єднана слідча група, куди входять фахівці з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України, виступила із заявою про те, що малайзійський літак був збитий належним Росії комплексом «Бук». Днем пізніше Нідерланди та Австралія поклали на Росію провину за падіння цього лайнера.

Також був оприлюднений відеозапис, на якому реконструйований повний маршрут установки «Бук», що потім збила літак рейсу МН17.

Своєю чергою Міноборони Росії заявило, що комісія замовчує походження двигуна «Бука», тому що він, імовірно, належить українським військовим. У МЗС Росії визнали звинувачення голослівними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: