Трагедія MH17: родичі жертв провели акцію біля посольства РФ в Гаазі

Читать на русском
Родичі жертв провели акцію біля посольства РФ в Гаазі. Мовчазна акція була організована на газоні біля посольства Росії.

Родичі жертв катастрофи MH17 на Донбасі провели акцію біля посольства Російської Федерації в Гаазі.

Про це повідомляє BBC, передає Слово і Дело.

Як повідомляється, в ході акції на газоні біля посольства були встановлені 298 білих стільців, на яких розклали червоні троянди в пам'ять про 196 нідерландців і громадян інших країн, які загинули 17 липня 2014 року.

Нагадаємо, 24 травня об'єднана слідча група, куди входять фахівці з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України, виступила із заявою про те, що малайзійський літак був збитий належали Росії комплексом Бук. Днем пізніше Нідерланди і Австралія поклали на Росію провину за крах цього лайнера.

У свою чергу Міністерство оборони Росії заявило, що комісія замовчує походження двигуна Бука, тому що він, ймовірно, належить українським військовим. У МЗС Росії визнали звинувачення голослівними.

Нідерланди визнали Україну невинною в катастрофі малайзійського Боїнга на Донбасі.

За даними порталу, міністр закордонних справ України Павло Клімкін пообіцяв, що уряд зробить все можливе, щоб притягти до відповідальності винних у вбивстві пасажирів рейсу MH17.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: