Порошенко: Росія спробує атакувати Маріуполь

Читать на русском
Порошенко не виключає, що є наміри РФ, з огляду на блокування українських кораблів, здійснити військові атаки на Маріуполь.

Президент України Петро Порошенко не виключає, що нинішня поведінка росіян щодо огляду та блокування входження кораблів до українських портів у Азовському морі може свідчити про наміри РФ здійснити військові атаки на Маріуполь.

Про це він заявив, виступаючи перед учасниками багатонаціональних міжнародних навчань Sea Breeze 2018 в Одесі, пише «Слово і Діло».

За словами глави держави, зараз Росія значно посилила своє морське угруповання в Азовському морі й почала здійснювати незаконну зупинку, огляд як українських, так і іноземних кораблів, які прямують до українських портів у Азовському морі.

«Ми бачимо, що це робиться для того, щоб заблокувати порти України в Азовському морі, здійснити ескалацію напруги, не виключено, робити військову операцію, атаку на Маріуполь», – підкреслив Порошенко.

Чотири роки після виборів: наприкінці каденції Порошенко став виконувати менше обіцянок25 травня 2014 року Петро Порошенко був обраний президентом України. Слово і Діло розбиралось, як за чотири роки змінювався рівень його відповідальності.

Як повідомлялося, в навчаннях Sea Breeze 2018 беруть

В Україні стартують навчання Sea Breeze 2018Щорічні військові навчання Sea Breeze 2018 проводитимуться з 9 до 21 липня. Крім американських підрозділів, в Україну прибудуть турецькі та румунські кораблі, грузинські й молдовські морські піхотинці, а також водолази та спецпризнпченці з Канади та Великої Британії.
участь флагман 6-го флоту ВМФ Сполучених Штатів USS Mount Whitney, ескадренний есмінець США УРО USS Porter, турецький фрегат TCG Yavuz, болгарський корвет BGS Bodri, турецький підводний човен TCG Yildiray, понад два десятки кораблів і катерів ВМС ЗС України та ДПСУ, а також 25 літаків і вертольотів.

Раніше «Слово і Діло» писало, чи захоплює Росія Азовське море та що за цим стоїть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: