У Маріуполі ліквідували лабораторію з виготовлення амфетаміну

Читать на русском
У місті Маріуполь Донецької області правоохоронці виявили нарколабораторію з виготовлення амфетаміну в домоволодінні місцевого жителя.

У місті Маріуполь Донецької області правоохоронці виявили нарколабораторію з виготовлення амфетаміну в домоволодінні місцевого жителя.

Про це повідомляється в прес-службі Національної поліції України, пише «Слово і Діло».

Повідомляється, що чоловік самостійно навчився синтезувати небезпечну психотропну речовину і обладнав господарське приміщення у власному домоволодінні під наркокухню.

Устаткування і готовий продукт вилучили співробітники управління протидії наркозлочинності ГУНП в Донецькій області спільно з обласною прокуратурою та прикордонниками під час обшуків. Було встановлено, що в 2017 році житель Кальміуського району Маріуполя навчився виготовляти цей вид наркотику через інтернет, де придбав і все необхідне для цього обладнання.

Лабораторія працювала на присадибній ділянці на території його будинку. Зловмисник збував готову речовину жителю Приморського району Маріуполя 1983 года, який потім поширював її серед місцевого населення за ціною від 500 до 550 гривень за 1 грам.

Відзначається, що на кінцевому етапі оперативних заходів було проведено чотири обшуки - по місцях проживання продавця і покупця, а також в транспортних засобах, які їм належать. Вилучено всього 31 грам наркотику, 100 грамів прекурсору, лабораторний посуд, ваги, прилади та приладдя, які використовувалися для виробництва психотропної речовини.

Все вилучене направлено на експертизу в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.307 (збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

Нагадаємо також, в Києві затримали групу наркоторговців.

Раніше в Чернігові СБУ затримала інспектора, який передавав наркотики до СІЗО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: