Журило та САП обговорювали деталі угоди зі слідством – джерело

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура та Руслан Журило вели переговори про можливу угоди зі слідством та її умови.
Руслан Журило

Підозрюваний у завданні збитків ПАТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» на суму понад 300 мільйонів гривень відсторонений від посади голови правління компанії Руслан Журило вів переговори зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою про угоду зі слідством.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіло поінформоване джерело.

За інформацією співрозмовника, Журило попередньо домовився із САП про те, що він погасить 100 млн грн збитків, завданих ОГХК, за рахунок відмови від річної премії, а йому за це присудять 5 років позбавлення волі й відпустять на випробувальний термін у 3 роки. Директор ОГХК був готовий укласти цю угоду, якби прокурори САП закрили провадження щодо двох його підлеглих – колишнього заступника директора ОГХК Юрія Перцева та начальника відділу продажів і маркетингу ОГХК Олексія Мороховця.

Умови зазначеної угоди між Журилом і САП є сумнівними в плані їх відповідності нормам Кримінального процесуального кодексу України.

Як відомо, САП уже закрила кримінальне провадження в частині підозри Мороховцю, а суд повернув йому внесену заставу.

Нагадаємо, раніше суд також встановив, що підозрюваний у справі ОГХК Перцев чотири рази їздив за кордон із дозволу прокурорів САП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: