Стало відомо, про що говорили Порошенко та Столтенберг

Читать на русском
Порошенко та генсек НАТО провели телефонну розмову, під час якої обговорили підготовку України до участі в саміті НАТО.

Президент України Петро Порошенко та генсек НАТО Єнс Столтенберг сьогодні, 26 червня, провели телефонну розмову, під час якої обговорили підготовку України до участі в саміті НАТО в Брюсселі.

Про це йдеться в повідомленні на сайті глави держави, пише «Слово і Діло».

Чотири роки після виборів: наприкінці каденції Порошенко став виконувати менше обіцянок25 травня 2014 року Петро Порошенко був обраний президентом України. Слово і Діло розбиралось, як за чотири роки змінювався рівень його відповідальності.

«Сторони обговорили питання підготовки до участі України в заходах у рамках саміту НАТО в Брюсселі у липні 2018 року. Єнс Столтенберг запросив президента України взяти участь у засіданні Північноатлантичної Ради НАТО на рівні глав держав та урядів, а також зустрічі високого рівня держав-учасниць та країн-партнерів миротворчої місії «Рішуча підтримка» в Афганістані», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Порошенко подякував НАТО за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та солідарність у протидії агресії РФ. Під час розмови Порошенко повідомив Столтенбергу про ситуацію на Донбасі та наголосив на важливості розміщення там миротворчої місії ООН.

Порошенко також повідомив, що Україна продовжує реформування сектору безпеки та оборони відповідно до стандартів НАТО.

Столтенберг привітав нещодавнє ухвалення закону про нацбезпеку.

«Петро Порошенко та Єнс Столтенберг закликали якомога швидше звільнити всіх українських заручників, які утримуються у в’язницях як на території Росії, так і на окупованих територіях», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляв, що Україна братиме участь у саміті НАТО.

Раніше Столтенберг заявив, що президент України Петро Порошенко буде запрошений взяти участь у саміті НАТО в Брюсселі 11-12 липня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: