Стало відомо, що Україна буде присутня на липневому саміті НАТО

Читать на русском
Україна братиме участь у липневому саміті НАТО, заплановане спільне засідання у форматі Україна-Грузія-НАТО.

Україна братиме участь у липневому саміті НАТО. Заплановане спільне засідання у форматі Україна-Грузія-НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на брифінгу в суботу, 23 червня, в рамках робочої поїздки на Львівщину, пише «Слово і Діло».

Порошенко мріє про вступ країни до ЄС і НАТО до 2030 рокуПрезидент Петро Порошенко мріє про вступ країни до Європейського Союзу й НАТО до 2030 року.

«Станом на сьогодні планується, що буде єдине засідання Україна-Грузія-НАТО. Так вирішено не через те, що ми не можемо вибрати іншого формату. Саміт НАТО вже настільки «напакований», що реально для того, щоб провести (засідання – ред.) в повномасштабному форматі, маємо це робити з нашими грузинськими друзями й партнерами», – сказав Клімкін.

При цьому він наголосив, що Україна та Грузія мають спільне прагнення набути членства в НАТО, обидві країни сфокусовані на безпековому та оборонному секторі реформи.

«Тому можемо говорити про спільний шлях і про спільну мету. Саме тому обрали формат і Україна, і Грузія, і НАТО. Крім того, є додатковий аспект безпеки навколо Чорного моря, особливо після окупації Росією Криму. Я вважаю, те, що ми обговорюємо це разом із НАТО і разом із Грузією, робить нас сильнішими», – резюмував Клімкін.

Нагадаємо, Угорщина як член Альянсу блокує проведення засідання Комісії Україна-НАТО на вищому рівні через незгоду з мовною статтею закону України про освіту.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив 7 червня у Брюсселі, що президент України Петро Порошенко буде запрошений взяти участь у саміті НАТО в Брюсселі 11-12 липня.

Клімкін 20 червня заявляв, що формат участі України в саміті НАТО ще обговорюється.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: