Порошенко мріє про вступ країни до ЄС і НАТО до 2030 року

Читать на русском
Президент Петро Порошенко мріє про вступ країни до Європейського Союзу й НАТО до 2030 року.

Президент Петро Порошенко мріє про вступ країни до Європейського союзу й НАТО до 2030 року.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав на зустрічі зі студентами Української академії лідерства в Києві 11 червня, передає «Інтерфакс-Україна».

Чотири роки після виборів: наприкінці каденції Порошенко став виконувати менше обіцянок25 травня 2014 року Петро Порошенко був обраний президентом України. Слово і Діло розбиралось, як за чотири роки змінювався рівень його відповідальності.

«Ключове, про що я мрію, – дві речі. Я дуже хочу, щоб до 30-го року Україна була членом Європейського Союзу ... І я дуже хочу, щоб Україна до 30-го року була членом Північноатлантичного альянсу», – сказав Порошенко.

«Після того, як Росія, коли вона провела незаконну анексію Криму, зневаживши Будапештський меморандум, Великий договір про дружбу та співробітництво, міжнародне право, зруйнувавши всю світову глобальну систему безпеки, ... залишився єдиний ефективний механізм – НАТО», – пояснив президент.

У березні 2018 року на офіційному сайті Альянсу в розділі, присвяченому розширенню НАТО, Україну внесли до списку чотирьох країн-партнерів, які задекларували своє прагнення (aspirations) до членства. До цього в Альянсі відмовлялися офіційно визнати прагнення України до набуття членства в НАТО.

Разом із тим Україна розраховує, що на липневому саміті НАТО глави країн-членів Альянсу підтвердять її статус аспіранта.

Альянс наполягає на подальшому проведенні реформ в оборонному секторі України та інших сферах.

Раніше «Слово і Дело» писало, що Порошенко вже «пересидів» Януковича в кріслі президента.

Також стало відомо, кого українці бачать майбутнім президентом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: