Україна переконає Угорщину розблокувати зближення Києва з НАТО – Клімкін

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін переконаний, що Україні вдасться подолати опір угорської сторони і взяти участь в саміті НАТО в Брюсселі 11-12 липня.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін переконаний, що Україні вдасться подолати опір угорської сторони і взяти участь в саміті НАТО в Брюсселі 11-12 липня.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна, посилаючись на свої переговори з главою МЗС Угорщини, передає «Слово і Діло».

«Я вважаю, в тому числі ґрунтуючись на моїх дискусіях з угорським міністром закордонних справ, ми маємо можливість зняти це блокування. І ми вийдемо на те, що Україна братиме участь в саміті НАТО», - сказав Клімкін.

Міністр зазначив, що майбутній саміт буде присвячений тим реформам, які Україні необхідно здійснити для відповідності стандартам НАТО. Він також нагадав, що 22 червня в Закарпатській області пройде зустріч з угорською громадою.

«Наша мета дуже проста. У нас є угорська громада, про яку ми повинні піклуватися. Вони повинні залишатися на 100% угорцями, але вони також на 100% повинні стати українськими громадянами. Для цього їм зовсім не потрібно ставати менше угорцями, вони просто повинні отримати відповідне знання української мови і розуміння того, в якій країні вони живуть», - пояснив Клімкін.

Засідання Комісії Україна-НАТО на вищому рівні планувалося провести в рамках брюссельського саміту Альянсу, який відбудеться 11-12 липня. У той же час, Угорщина неодноразово заявляла, що буде блокувати його проведення, поки Київ не відмовиться від проведення освітньої реформи в її нинішньому вигляді. На думку Будапешта, реформа ущемляє права угорської громади.

Раніше в Угорщині підтвердили порушення повітряного простору з боку України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: