Рейтинг відповідальності мажоритарників Херсонської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як виконують свої обіцянки народні депутати. Наші аналітики склали рейтинг відповідальності депутатів-мажоритарників Херсонської області під час їх перебування в складі Верховної Ради VIII скликання.

В області лише п'ять мажоритарників, найвідповідальніший із них – Сергій Хлань, проте він виконав лише 38% своїх обіцянок (три з восьми), ще три – провалив. Так депутат не виконав свою обіцянку працювати над законодавчими ініціативами щодо спрощення процедури відкликання представника будь-якої гілки влади. Відповідна законодавча ініціатива у Верховній Раді так і не з'явилася. В лютому 2016 року Хлань пообіцяв оприлюднити в Facebook список власного майна. Але більш ніж за рік не знайшов часу, щоб це зробити.

Зате Хлань впорався з обіцянкою до кінця 2016 року частково вирішити проблему водопостачання в Новоолексіївці. Минулого року він повідомив, що на свердловину в селищі було витрачено 3,3 млн грн. У селищній раді заявили, що кошти з державного бюджету на реконструкцію артезіанських свердловин і на капітальний ремонт водопровідної мережі були виділені за сприяння депутата.

33% (5 із 15) своїх обіцянок виконав Олександр Співаковський, ще три він провалив. Нещодавно народний депутат заявив, що проголосує за закон про посилення відповідальності за підкуп виборців, вважаючи, що всі мають перебувати в рівних і чесних умовах.

Два роки тому Співаковський пообіцяв, що не виходитиме з фракції «Блоку Петра Порошенка» навіть за умови наявності в ній непорозумінь.

У квітні нардеп виконав обіцянку проголосувати за скасування обов'язкового електронного декларування для громадських активістів. Він підтримав включення відповідних законопроектів до порядку денного засідання парламенту, а також проголосував за законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об'єднань та використання міжнародної технічної допомоги». Хоча в підсумку він був відхилений.

За 30% своїх обіцянок виконали Юрій Одарченко та Іван Вінник. Одарченко впорався з трьома обіцянками з 10 й провалив лише одну. Так, він обіцяв у листопаді 2016-го ініціювати збір підписів для спрощення процедури відкликання мера Херсона Володимира Миколаєнка з обійманої посади. Депутат вважає, що діяльність мера має деструктивний характер. Але свого слова Одарченко не дотримав, у лютому минулого року він лише подав на розгляд Ради проект постанови про призначення позачергових виборів херсонського міського голови. А в лютому цього року заявив, що збирає підписи для підтримки цієї пропозиції. У міській раді відставку мера Одарченко не ініціював.

Негой пообіцяв понизити ставку земельного податкуСказано 8 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Вінник виконав шість обіцянок з 20, а провалив – п'ять. Наприклад, у липні минулого року він обіцяв, що Рада не піде на канікули поки не ухвалить рішення з приводу законопроекту щодо реінтеграції Донбасу. Однак 14 липня спікер парламенту Андрій Парубій оголосив закритою VI сесію ВР восьмого скликання й депутати спокійно розійшлися, хоча законопроект так і не розглянули.

Цього тижня депутат пообіцяв, що Служба безпеки України буде позбавлена повноважень реєструвати провадження щодо економічних або корупційних злочинів, а також проявляти ініціативу щодо будь-яких суб'єктів, які здійснюють економічну діяльність. За словами Вінника, СБУ займатиметься лише розвідувальною, контррозвідувальною та антитерористичною діяльністю.

Жодної обіцянки зі своїх 24 ще не виконав Федір Негой. Таким чином, він опинився в самому кінці рейтингу. Зате 4 своїх запевнення він уже встиг провалити.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» представило, як виглядала б Чернігівська область, якби мажоритарники виконали всі свої обіцянки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: