Рейтинг відповідальності мажоритарників Харківської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як виконують свої обіцянки народні депутати. Наші аналітики склали рейтинг відповідальності депутатів-мажоритарників Харківської області під час їх перебування в складі Верховної Ради VIII скликання.

В області загалом 14 мажоритарників, найвідповідальнішим із них є Віталій Хомутиннік. Він виконав 40% своїх обіцянок (6 з 15), а провалив лише три. Останнє, що обіцяв Хомутиннік, – партія «Відродження» братиме участь у найближчих президентських і парламентських виборах. 20 квітня він заявив, що в найближчі шість місяців партія проведе відкриті праймеріз. Крім того, за результатами соціологічних опитувань буде визначено, хто буде кандидатом у президенти від «Відродження».

Олександр ФельдманНародний депутат України
Фельдман пообіцяв сприяти вирішенню проблеми утилізації відходівСказано 13 червня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

39% (7 із 18) своїх обіцянок виконав Володимир Мисик. Ще три він провалив, а вісім – у процесі виконання. Всі обіцянки депутата були зафіксовані в його передвиборчій програмі. Є шанс, що до кінця каденції Мисик запровадить у своєму окрузі програму «Шкільна безпека», в рамках якої в кожній школі будуть встановлені системи відеоспостереження. Поки комплекти з п'яти відеокамер, реєстратора з жорстким диском і монітором встановлені в 10 школах, ліцеї та гімназії. Також ще в одній школі встановлена аналогічна система із 7 камерами. Процес впровадження програми ще триває.

Віктор Остапчук посідає третє місце в рейтингу відповідальних мажоритарників області. На його рахунку 21 обіцянка: 8 він виконав, 4 – провалив, ще 9 йому залишилося виконати. Трохи відстає від нього Олександр Кірш, який виконав 13 обіцянок із 35, 11 – провалив, а ще 13 – перебувають у процесі. Наприкінці 2016 року Кірш заявляв, що голосуватиме проти підвищення зарплат народних депутатів. Однак нардеп пізніше свою позицію змінив і підтримав постанову, згідно з якою члени парламентських комітетів отримуватимуть оклад у розмірі близько 16 тисяч гривень, а разом із надбавками – близько 30 (для голів комітетів і керівництва Ради нарахування будуть більшими). Таким чином, він свою обіцянку провалив.

Добкін пообіцяв втілити в життя процес децентралізації владиСказано 19 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

33% своїх обіцянок виконав Валерій Писаренко. В середині квітня він пообіцяв, що «Відродження» зареєструє альтернативний урядовому законопроект про посилення відповідальності за підкуп виборців. За словами депутата, група підтримує ініціативу Кабміну, проте відповідальність має бути більш жорсткою.

Далі в рейтингу відповідальності – Анатолій Денисенко (28%) та Євгеній Мураєв (26%). Мураєв, проти якого Генеральна прокуратура порушила кримінальне провадження, ще у вересні минулого року обіцяв почати збір підписів у регіонах на підтримку ініціативи щодо ухвалення закону про імпічмент президента, але досі так і не почав.

Дмитро ШенцевНародний депутат України
Шенцев пообіцяв сприяти будівництву полігону ТПВ у Печенізькому районіСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Олександр Біловол дав за час своєї каденції 11 обіцянок, виконав лише дві, одну провалив, а ще 8 залишаються в нього в процесі. Всі його обіцянки зафіксовані в передвиборчій програмі. Не поспішає виконувати свої обіцянки Володимир Кацуба: він дав їх десять і всі, крім одної, ще в процесі. Єдина його виконана обіцянка – програмна. Він заявляв, що зробить усе для перегляду пенсійної реформи. Минулого року Кацуба підтримав законопроект, згідно з яким пенсії перерахують 10 мільйонам пенсіонерів, крім того, виплати підвищать.

Анатолій Гіршфельд і Дмитро Святаш виконали 7% і 4% своїх обіцянок відповідно. Гіршфельд кілька днів тому пообіцяв цього року встановити баскетбольний та тренажерний майданчики й упорядкувати футбольне поле в місті Південному (Харківська область).

Дмитро Добкін та Дмитро Шенцев ще не виконали жодної своєї обіцянки.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розбиралося, що депутати мають зробити протягом літа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: