Аграрії та фермери: як виконують обіцянки депутати-мажоритарники Херсонської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує серію інфографік, присвячену відповідальності народних депутатів, обраних у мажоритарних округах, оглядом обіцянок парламентарів, які представляють Херсонську область. Темою, яку ми обрали для моніторингу сьогодні, є обіцянки аграріям та фермерам.

Найбільша кількість таких обіцянок у депутата від фракції партії «Блоку Петра Порошенка», члена комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики і земельних відносин Федора Негоя. Загалом з усіх його 24 обіцянок третина стосується сільського господарства.

Зокрема, Негой запевняв, що забезпечить переоснащення матеріально-технічної бази сільського господарства за рахунок цільового кредитування. Також за рахунок державного фінансування мали запрацювати програми із селекції. Обіцяв парламентар і посприяти держрегулюванню цін на сільгосппродукцію. Навіть більше того, не лише сприяти експорту української продукції, а й обмежити імпорт сільгосппродукції.

Чи дотримає Негой слова, поки сказати складно. Всі вісім його обіцянок ще в процесі.

Ще один представник БПП та комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики і земельних відносин Сергій Хлань також не завершив обіцяне. Нородний обранець ще у вересні 2014 року запевнив, що забезпечить реконструкцію системи меліорації в окрузі.

Натомість лідирує Юрій Одарченко. Хоча він і має лише дві обіцянки в сільськогосподарській сфері, однак член фракції «Батьківщини» та комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування – єдиний у регіоні, хто вже має виконану обіцянку. Йдеться про підтримку закону щодо продовження мораторію на продаж землі на один рік.

Друга його обіцянка також стосується продажу земель сільськогосподарського призначення, але вона ще в процесі виконання.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» писало, як виконують свої обіцянки депутати-мажоритарники Волинської області та їхні колеги в Миколаївській області.

Крім того, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що його життєвою позицією є виконання своїх обіцянок, і він має намір змусити інших українських політиків також їх виконувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: