Пожежа в таборі «Вікторія»: допитані перші свідки

Читать на русском
У п'ятницю, 22 червня, в Одесі відбувся перший допит потерпілих у справі проти екс-директора табору Вікторія Петроса Саркісяна.

У п'ятницю, 22 червня, в Одесі відбувся перший допит потерпілих у справі проти екс-директора табору Вікторія Петроса Саркісяна.

Як передає Думська, на засіданні суду були допитані батьки загиблих дітей. Вони заявили про брак персоналу в таборі, зокрема, вожатих, а також підтвердили, що дітям не проводили вступний інструктаж із правил пожежної безпеки, пише «Слово і Діло».

За словами матері загиблої Сніжани Арпентьєвої, в день пожежі на весь загін була тільки одна вожата, але про її місцезнаходження ніхто не знав.

«Вожата не ночувала з дітьми в корпусі. І найголовніше - вона навіть не спробувала врятувати дітей. Вона в момент пожежі навіть не піднялася. А Єгорова каже, що пробігла по корпусу. Постукала. І все. Але чому не повідомили пожежникам, що там є діти?», - сказала вона.

Батьки заявили, що не вірять у версію про те, що пожежа виникла через залишений кип'ятильник. За їхніми словами, в жодного з дітей не було цього приладу. Батько Соні Мазур зазначив, що викликає підозру той факт, що кип'ятильник на місці пожежі було знайдено після того, як на невідгородженому попелищі були помічені два підозрілих підлітка.

«На місці копалися двоє підлітків, ми запитали у них - що вони тут роблять, і ті сказали - ми просто тут ходимо. Для мене це було шоком. Як на місці трагедії можуть копатися хлопці?», - сказав він.

Крім того, батьки зійшлися на думці, що замок на дверях, яка відділяла тамбур і кімнату дівчаток, дійсно був несправний.

«Пожежна сигналізація була не підключена, і він, як директор, знав, що не можна було заселяти туди дітей. Він не наполіг на заселенні дітей в кам'яні будиночки», - зазначила мама Насті Кулинич.

Раніше з'ясувалося, що найбільшому дитячому табору в Україні загрожує закриття.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: