Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Одеси

Труханов пообіцяв, що усі винні у пожежі у дитячому таборі «Вікторія» понесуть відповідальність

17 вересня 2017 року міський голова Одеси Геннадій Труханов заявив, що усі винні у пожежі у дитячому таборі «Вікторія» понесуть жорстку відповідальність. Нагадаємо, уночі проти 16 вересня спалахнула пожежа в таборі «Вікторія» в Одесі. У результаті інциденту 3 дитини загинули та ще три перебувають у лікарні.
Не виконано
Сказано 17 вересня 2017 р.

Джерело

  • http://24tv.ua/truhanov_zrobiv_guchnu_zayavu_shhodo_pozhezhi_v_tabori_viktoriya_n865588
  • https://www.youtube.com/watch?v=rHim_h8rCJ4
  • http://dumskaya.net/news/truhanov-ne-stal-kommentirovat-otvetstvennost-ch-080449/
  • Лист Департамента інформації та в'язків з громадськістю Одеської МР
  • Лист в.о. директора департаменту Макогонюка Миколи Івановича
  • https://sud.ua/ru/news/ukraine/127486-tragediya-v-lagere-viktoriya-poyavilis-novye-podrobnosti-fa277d
  • https://www.slidstvo.info/investigations/mizhnarodni-eksperty-pidtverdyly-scho-dytyachyj-tabir-viktoriya-buduvaly-z-chyslennymy-porushennyamy/

Результат

Станом на 14 січня 2018 року міський голова Геннадій Труханов залишив без уваги прохання депутатів озвучити результати службової перевірки у зв'язку з трагедією в таборі «Вікторія».

30 січня 2018 року в Департаменті інформації та зв'язків з громадськістю нам повідомили, що міська рада не наділена повноваженнями щодо притягнення до відповідальності винних у пожежі. Проте Департамент аналітики та контролю запевнив, що була створена комісія "Про проведення службового розслідування". За результатом її роботи було запропоновано "вирішити питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності" директора табору «Вікторія», а також заступника директора та вихователя за результатами розслідування. Таким чином комісія просто продублює рішення суду.

Станом на 23 жовтня 2018 року судове засідання було перенесено через неявку працівників мерії, які в цій справі проходять свідками.

12 березня 2019 року Слідство.Інфо повідомило, що група з міжнародних експертів провела комплексну незалежну пожежно-технічну та будівельну експертизу табору "Вікторія". Експерти вказали на значну кількість порушень у будівництві будівель табору. Тим часом усі посадовці одеської міськради, яких після трагедії відсторонили, повернулися на роботу. Ні до тих, хто реконструював "Вікторію", ні до тих, хто виводив кошти з проекту, ні до тих, хто приймав заклад в експлуатацію в офіційного слідства претензій немає. Тому обіцянка отримує статус не виконано.