Батьки дівчаток, які загинули під час пожежі у «Вікторії», вимагають ексгумації тіл

Читать на русском
Батьки двох загиблих під час пожежі в таборі Вікторія дітей вимагають ексгумації через підозри, що тіла переплутали.

Батьки двох загиблих під час пожежі в таборі «Вікторія» дітей вимагають ексгумації через підозру, що тіла переплутали.

Про це повідомляє «Думська», пише «Слово і Діло».

Відзначається, що батьки загиблих дівчаток Соні Мазур та Сніжани Арпентьєвої сумніваються, чи можна довіряти результатам генетичної експертизи, проведеної після трагедії. Вони говорять, що не знають, чиї насправді діти поховані в могилах, і вимагають провести ексгумацію тіл.

«Ми з дружиною, коли отримували тіло, побачили, що на верхній щелепі залишків, які нам видали, присутні зуби, яких у нашої дитини бути не могло, тому що ми перед табором видалили два верхніх зуби. Ми були в шоковому стані тоді й не могли зрозуміти, що відбувається», – говорить батько Соні Олексій Мазур.

Експертизу проводили фахівці Одеського обласного бюро судово-медичної експертизи. У ній зазначено – верхні зуби присутні. Батько дівчинки розповідає, що в ту ніч на місці трагедії виявили й згорнуте в косу волосся Соні. Це підтверджує запис у протоколі огляду. Однак у документах немає інформації про те, що її вилучили. Також у доказах немає й частини піжами, яку носила Соня.

Своєю чергою адвокат потерпілих Тетяна Сягровець зазначає, що тілам дітей одразу присвоїли прізвища, ще до проведення експертизи ДНК.

«На наше запитання, яким чином ідентифікували, що один обгорілий труп – це Настя, другий обгорілий труп – це Соня, ніхто не відповів. Під час допиту в експерта тремтіли руки. Ми запитали: «Чому ви так нервуєте? Ми просто запитуємо, як ви проводили експертизу». Це нас дуже здивувало. Ми розуміємо, щось тут не так», – говорить Сягровець.

Батьки вважають, що тіла Сніжани та Соні могли переплутати. Вони подали клопотання наприкінці листопада 2017 року й вимгають провести ексгумацію тіл, а також додаткових незалежних експертиз ДНК. Усно їм пообіцяли, що проведуть, але 25 січня на ознайомленні зі справою батьки виявили відмову щодо ексгумації.

Батьки не довіряють одеським експертам, тому хочуть провести експертизу за кордоном.

Раніше повідомлялося, що суд залишив за гратами екс-директора табору «Вікторія».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: