Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Парубій запевнив, що до другого читання в законопроект щодо нацбезпеки будуть враховані всі рекомендації ЄС та НАТО

12 квітня 2018 року Голова Верховної Ради України Андрій Парубій запевнив, що до другого читання в законопроект щодо нацбезпеки будуть враховані всі рекомендації ЄС та НАТО.
Виконано
Сказано 12 квітня 2018 р.

Джерело

  • https://censor.net.ua/news/3060957/pri_dorabotke_ko_vtoromu_chteniyu_zakonoproekta_o_natsbezopasnosti_budut_uchteny_vse_rekomendatsii_es
  • https://www.eurointegration.com.ua/news/2018/04/6/7080037/
  • https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/u-nato-zaklikali-ukrajinu-reformuvati-sluzhbu-bezpeki-2481844.html

Результат

Нагадаємо, у середині березня дипломати ЄС та НАТО у листі до президента, спікера ВР та секретаря РНБО заявляли, що низка положень зареєстрованого президентом України Петром Порошенком законопроекту "Про національну безпеку України" суперечать практикам Євросоюзу та НАТО. У листі зазначалося, що законопроект не передбачає парламентського контролю за діяльністю Служби безпеки України, що є однією з фундаментальних цілей та вимог документу.

21 червня 2018 року ВРУ ухвалила у другому читанні та в цілому проект закону "Про національну безпеку". У липні країни НАТО привітали ухвалення закону про нацбезпеку. До цього, законопроект був доопрацьований разом з іноземними партнерами України, та були враховані всі рекомендації ЄС та НАТО. Таким чином, обіцянка отримує статус "виконано".