Балух переходить на сухе голодування

Читать на русском

Володимир Балух, який утримується в СІЗО в окупованому Криму, вирішив перейти на сухе голодування.

Український політв'язень Володимир Балух, який утримується в СІЗО в окупованому Криму, вирішив перейти на сухе голодування.

Про це сайту «15 минут» повідомив громадський захисник українця архієпископ Климент, пише «Слово і Діло».

«Спілкувався з Балухом. Володя повідомив, що керівництво Сімферопольського СІЗО ухвалило рішення виселити його з одиночної камери й перевести його до загальної камери, оскільки вони вважають, що Володя припинив голодування. Володя офіційно заявляє, що переходить на сухе голодування», – повідомив громадський захисник.

У Міністерстві закордонних справ України вимагають забезпечити доступ до Балуха українських лікарів і наполягають на його звільненні.

Під час слухання в так званому Роздольненському районному суді в анексованому Криму Володимира Балуха допитали як підсудного, він розповів про приниження та провокації з боку адміністрації Сімферопольського СІЗО.

Адвокат політв'язня Ольга Дінзе розповіла, що адміністрація виправної установи має намір не допустити дострокового звільнення українця, тому готує на Балуха негативну характеристику особистості.

Як відзначають журналісти, Балух прийшов на засідання в українській вишиванці, він дуже схуд, виглядав виснаженим.

Наступне засідання призначене на 2 липня.

Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня 2018 року.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд у Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4600 гривень).

Захист Балуха та правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї будинку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: