Меркель порадили в РФ зустрітися з політв'язнем Сенцовим

Читать на русском
Меркель має зустрітися з українським політв'язням Олегом Сенцовим, якщо вирішить підтримати німецьку збірну на Чемпіонаті світу з футболу в РФ.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель має зустрітися з українським політв'язням Олегом Сенцовим, якщо вирішить підтримати німецьку збірну на Чемпіонаті світу з футболу в РФ.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила німецький депутат Європейського парламенту від зелених Ребекка Гармс, передає Politico.

Як можна було використати ЧС у Росії для звільнення українських політв’язнів?У МЗС України не виключають, що РФ може погодитися на звільнення українських політв’язнів під час проведення ЧС із футболу. Міркували про ситуацію експерти.

«Відносини між Європою та Росією далекі від нормальних із багатьох причин. Думаю, що канцлер Меркель має дивитися матчі разом із німецькими вболівальниками перед Бранденбурзькими воротами в Берліні. Вона не має їхати до Росії й надавати Путіну це задоволення», – сказала Гармс.

«Але якщо вона вирішить поїхати до Росії, Меркель також маєвідвідати в'язницю суворого режиму «Білий ведмідь» і зустрітися з українським політв'язнем Олегом Сенцовим», – додала вона.

Меркель офіційно ще не підтвердила, чи буде відвідуватиме ігри збірної Німеччини, яка є чинним чемпіоном світу й вважається одним із фаворитів ЧС-2018.

Раніше 60 євродепутатів закликали уряди ЄС не відвідувати Чемпіонат світу.

Європейський парламент ухвалив резолюцію з вимогою до російської влади негайно та беззастережно звільнити Олега Сенцова та всіх інших незаконно затриманих у Росії й Криму громадян України.

Нагадаємо, в українського політв'язня Олега Сенцова на тлі голодування почалися проблеми із серцем і нирками. Зараз він перебуває в медчастині колонії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: