Голодування Балуха: скільки втратив у вазі політв'язень

Читать на русском
Український активіст Володимир Балух, який 80-й день продовжує голодування в кримському СІЗО, втратив 30 кг ваги.

Український активіст Володимир Балух, який 80-й день продовжує голодування в кримському СІЗО, втратив 30 кг ваги.

Про це адвокат Ольга Дінзе повідомила 6 червня на прес-конференції в Києві, передають «Крим Реалії», пише «Слово і Діло».

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

«Балух оголосив голодування наприкінці березня 2018 року. Наразі він уже майже 2,5 місяці голодує. Єдине – в нього дещо полегшений режим, після першого місяця голодування він перейшов на сухарі й кисіль, адже схуд на 30 кілограмів», – сказала вона.

«Ми починали його втрачати, й спасибі велике архієпископу Клименту, він умовив його почати вживати хоч якусь їжу», – зазначила Дінзе.

Балух продовжує голодування через незгоду із судовими переслідуваннями, які називає сфальсифікованими.

Суд у Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4600 гривень).

Інша справа проти активіста порушена через заяви начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

Політв'язень Балух написав листа до українцівВ Роздольненському районному суді окупованого Криму допитали свідків обвинувачення у справі проти українського активіста Володимира Балуха.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха та правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який майорів на подвір'ї його будинку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: