Немає достовірної інформації про стан Сенцова – Денісова

Читать на русском
Людмила Денісова заявила, що в неї немає достовірної інформації про стан українського політв’язня в Росії режисера Олега Сенцова.

Уповноважений з прав людини в Україні Людмила Денісова заявила, що в неї немає достовірної інформації про стан українського політв’язня в Росії режисера Олега Сенцова.

Про це вона написала в Facebook, передає «Слово і Діло».

У якому випадку Путін може погодитися на звільнення Сенцова?38 країн світу закликали генсека ООН сприяти звільненню Олега Сенцова, який голодує вже місяць. Чи вплине це на керівництво РФ, міркували експерти.

«З огляду на заяви уповноваженого РФ Тетяни Москалькової, є підстави вбачати, що Олега годують примусово», – повідомила Денісова.

Омбудсмен заявила, що «вживання їжі проти власної волі є жорстоким, нелюдським та принизливим поводженням і заборонене міжнародним законодавством», тому вона звернулася до заступника міністра юстиції Івана Ліщини.

Денісова в своїй заяві закликала Мін’юст подати заяву до Європейського суду з прав людини щодо «порушення прав громадянина України Олега Сенцова, ув'язненого Російською Федерацією за політичними мотивами». Також вона повторно звернулася до радника президента Росії Михайла Федотова з проханням сприяти візиту до Сенцова.

Раніше Денісова закликала російську колегу Тетяну Москалькову допомогти звільнити українця Олега Сенцова з в’язниці.

Нагадаємо, 14 червня керівництво колонії, де утримується кримський режисер Олег Сенцов, відмовило українському уповноваженому з правлюдини у відвіданні та наданні інформації про стан здоров’я.

Також уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій не вдалося зустрітися в суботу, 16 червня, з політв'язнем Миколою Карпюком у російському Володимирі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: