#SaveOlegSentsov: третій етап акції з порятунку українських політв'язнів

Читать на русском

Розпочався третій етап глобальної акції за порятунок українських політв’язнів у Росії та окупованих нею територіях SaveOlegSentsov.

У четвер, 14 червня, розпочався третій етап глобальної акції за порятунок українських політв’язнів у Росії та на окупованих нею територіях #SaveOlegSentsov.

Про це повідомляється на сторінці організації в Facebook, пише «Слово і Діло».

Акція проводиться під гаслом «На Чемпіонаті світу з футболу в Росії ми граємо за політв’язнів».

«Сьогодні ми заб’ємо перший гол Путіну. У день відкриття чемпіонату світу в Росії ми починаємо свій Чемпіонат світу. І будемо грати за політв’язнів», – ідеться в повідомленні руху.

В організації зазначають, що борються за ухвалення спеціальної резолюції Європейського парламенту про Олега Сенцова та інших заручників Кремля.

«Ми зробили всю підготовчу роботу. До фінального тексту резолюції завдяки друзям України в Європарламенті увійшли наші рекомендації», – наголошують у русі.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова – до 20 років позбавлення волі.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських тюрмах.

28 травня у Федеральній службі РФ з виконання покарань заявили, що Олег Сенцов нібито погодився на підтримувальну терапію.

2 червня двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що йому щодня колють літр глюкози.

Матері Сенцова та Кольченка звернулися до ПорошенкаМатері українських політв'язнів Олега Сенцова і Олександра Кольченка звернулися до президента України Петра Порошенка.

В Україні та світі пройшли акції на підтримку та за звільнення Сенцова й інших політичних в’язнів Кремля. Активісти закликали російську владу звільнити політв’язня до старту Чемпіонату світу з футболу в Росії, тобто до 14 червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: