Прохання про помилування Сенцова: генсек Ради Європи звернувся до РФ

Читать на русском
Ягланд закликав РФ звільнити Сенцова та заявив про готовність подати прохання про його помилування.

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд закликав Росію звільнити українського режисера Олега Сенцова з гуманітарних міркувань і заявив про готовність подати прохання про його помилування.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише «Інтерфакс-Україна».

У якому випадку Путін може погодитися на звільнення Сенцова?38 країн світу закликали генсека ООН сприяти звільненню Олега Сенцова, який голодує вже місяць. Чи вплине це на керівництво РФ, міркували експерти.

«Я вважаю, що пана Сенцова мають звільнити з гуманітарних причин. Він може бути помилуваний із гуманітарних причин», – сказав Ягланд після зустрічі з російським омбудсменом Тетяною Москальковою в Москві.

«Якщо необхідне прохання про його помилування, я залюбки його подам на підставі Європейської конвенції з прав людини», – додав генеральний секретар РЄ.

Також стало відомо, що уповноважений із прав людини в Україні Людмила Денісова через адвоката передала незаконно засудженому в РФ українському режисеру Олегу Сенцову листи від президента Петра Порошенка та віце-спікера Ірини Геращенко. Про це вона написала в Facebook.

Раніше уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова закликала російську колегу Тетяну Москалькову допомогти звільнити українця Олега Сенцова з в’язниці.

Нагадаємо, режисера Олега Сенцова затримали 10 травня 2014 року в анексованому Сімферополі. 25 серпня 2015 року російський суд визнав його винним у тероризмі і засудив до 20 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму. Зараз його утримують у колонії «Білий ведмідь» у Лабитнангі, що на півночі РФ: туди важко дістатися й там дуже холодно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: