Справа Сенцова: ЄСПЛ звернувся до Росії

Читать на русском
Європейський суд з прав людини просить у Росії надати всю інформацію стосовно здоров’я Сенцова.

Європейський суд з прав людини просить у Росії надати всю інформацію стосовно здоров’я українського політв’язня Олега Сенцова, який голодує 38-й день.

Як пише «Слово і Діло», про це «Інтерфакс-Україна» повідомила адвокатка міжнародної правозахисної групи «Агора» Наталія Добрева, яка представляє Сенцова в Європейському суді.

У якому випадку Путін може погодитися на звільнення Сенцова?38 країн світу закликали генсека ООН сприяти звільненню Олега Сенцова, який голодує вже місяць. Чи вплине це на керівництво РФ, міркували експерти.

За її словами, суд запросив у влади Росії інформацію про дотримання стосовно Сенцова таких статей як право на життя, заборона катувань та заборона примусової праці.

Суд також просить надати інформацію про поточний стан Сенцова разом з його медичною документацією. Росія має час до 27 червня, аби відповісти ЄСПЛ.

«По суті це означає, що влада зобов’язана не допустити смерті Сенцова, але вона і не в праві використовувати способи примусового годування», — заявила Добрева.

Сьогодні стало відомо, що Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив про готовність подати прохання про помилування українського політв'язня Олега Сенцова, який незаконно утримується в Росії.

Раніше омбудсмен України Людмила Денісова закликала Москалькову посприяти звільненню Сенцова.

Нагадаємо, 19 червня Денісова повідомила, що досягнуті напередодні домовленості про синхронне відвідування омбудсменами ув’язнених українського режисера Олега Сенцова і керівника РИА Новости Украина Кирила Вишинського не були виконані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: