Сестра Сенцова розповіла про його стан під час голодування

Читать на русском
Сестра українського політв'язня Олега Сенцова, Наталя Каплан, повідомила, що його стан наразі стабільний.

Сестра українського політв'язня Олега Сенцова, Наталя Каплан, повідомила, що його стан наразі стабільний.

Як передає «Слово і Діло», про це Каплан сказала в ефірі 112 Україна.

Чи можливий обмін Вишинського на Сенцова та чи впливає на щось голодування?Прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца заявила про можливість обміну Вишинського на Сенцова. Оцінили такі перспективи та розповіли, який вплив має голодування ув’язнених на рішення, експерти.

«Його стан стабільний, тобто йому ні добре, ні погано», - повідомила сестра.

Вона також підтвердила, що голодування оголосив ще один в'язень Кремля - ​​Олександр Шумков. Щодо Олександра Кольченка, який раніше заявляв про готовність приєднатися до Сенцова й оголосити голодування, то сьогодні у нього є певні проблеми зі здоров'ям.

«У Кольченка проблема в тому, що у нього нестача ваги дуже серйозна була завжди. І аритмія ще у нього», - додала Каплан.

Наступного тижня Сенцова відвідає адвокат.

Нагадаємо, Олег Сенцов оголосив про початок безстрокового голодування 14 травня. Єдиною умовою припинення голодування він назвав звільнення всіх українських політв'язнів, незаконно утримуваних РФ.

Олег Сенцов був затриманий у Криму 11 травня 2014 року правоохоронними органами РФ. Його звинуватили в підготовці теракту в Криму під час незаконної анексії півострова РФ. Пізніше режисера звинуватили в зберіганні зброї і вибухівки. У серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму.

Він перебуває у колонії в місті Лабитнангі і продовжує займатися творчістю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: