Домовленості з Москальковою знову зірвані – Денісова

Читать на русском
Людмила Денісова заявила, що попередні домовленості з російською колегою щодо відвідування ув'язнених на території РФ та України знову зірвані російською стороною.

Уповноважений з прав людини в Україні Людмила Денісова заявила, що попередні домовленості з російською колегою щодо відвідування ув'язнених на території РФ та України знову зірвані російською стороною.

Про це вона написала в Facebook, пише «Слово і Діло».

Що обіцяли зробити політики для звільнення українських політв'язнівПорошенко обіцяв, що Сущенко обов'язково повернеться додому, а Ярош запевнив, що звільнить усіх заручників, захоплених на Донбасі.

«Відповідно до наших попередніх домовленостей, які були на вечір 18 червня, українською стороною було зроблене все можливе для мінімальних пересувань і максимального комфорту візитів Тетяни Москалькової до тих осіб, яких вона хотіла відвідати», – написала Денісова.

Уповноважений України повідомила, що вона, своєю чергою, поїхала до Лабитнанги, де мала зустрітися з уповноваженим з прав людини Ямало-Ненецького автономного округу, щомав супроводити її до колонії.

Денісова зазначила, що вона мала поспілкуватися з Олегом Сенцовим, а Москалькова – з Вишинським та з росіянами Максимом Одинцовим та Олександром Барановим.

Вона додала, що після повернення російської колеги в Москві планувалося спільне відвідування Романа Сущенка, а також Станіслава Клиха та Олександра Кольченка. Потім планувалося відвідати Миколу Карпюка у Володимирі, а пізніше здійснити візит до Ростова та Криму.

«Такі домовленості були на вчора. Втім, знову нічого не відбулося. Я знову змушена констатувати, що Тетяна Москалькова не ухвалює рішення, а лише артикулює те, що їй доручили донести. Мене знову запросили на переговори. Я їду, але…», – написала омбудсмен.

Як повідомлялось, уповноважений з прав людини в Україні Людмила Денісова обговорила з російською колегою Тетяною Москальковою можливість синхронності перших відвідувань.

Москалькова не потрапить до Вишинського, поки Денісову не пустять до СенцоваТетяна Москалькова не зможе відвідати Вишинського поки Людмила Денисова не потрапить до режисера Олегу Сенцова, який з 14 травня голодує.

Раніше Тетяна Москалькова заявила, що провела важливу зустріч з українською колегою Людмилою Денісовою й вони спільно напрацювали «дорожню карту» відвідування ув'язнених в РФ та Україні.

14 червня керівництво колонії, де утримується кримський режисер Олег Сенцов, відмовило український уповноваженій з прав людини в його відвіданні та наданні інформації про стан здоров’я.

Також уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій не вдалося зустрітися в суботу, 16 червня, з політв'язнем Миколою Карпюком у російському Володимирі.

Як повідомлялося, 9 червня президент України Петро Порошенко зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну й говорив із ним про звільнення українців-політв’язнів. Вони домовилися, що уповноважені з прав людини обох країн відвідають своїх ув'язнених громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: