Як мажоритарники Хмельницької області обіцяли облаштувати свої округи

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні обранці виконують свої обіцянки. Сьогодні розбираємось, як мажоритарники Хмельницької області обіцяли облаштувати свої округи.

В області лише сім мажоритарників, усі вони давали своїм округам певні обіцянки. Активніше за всіх запевнення роздає Андрій Шинькович. Зокрема, в березні депутат обіцяв провести цьогоріч капітальний ремонт частини дороги Кременець-Біла Церква (ділянка дороги від Тихомль в напрямку Шепетівського перехрестя).

Крім того, нещодавно Шинькович пообіцяв відремонтувати міст через річку Горинь. «Найближчим часом в Ямполі ми візьмемося за капітальний ремонт автомобільного мосту через річку Горинь, яка з'єднує п'ять сіл і сильно скоротить шлях, не потрібно буде об'їжджати», – заявив нардеп.

Багато обіцянок давав також Віктор Бондар, деякі він уже встиг провалити. У 2016 році депутат заявив, що в 2017-му в терапевтичному відділенні центральної районної лікарні Старокостянтинова буде проведена енергомодернізація. Зокрема, будуть встановлені нові вікна, планується здійснити утеплення стін і ремонт даху, а також будуть зроблені внутрішні ремонтні роботи. У травні в Старокостянтинівській районній адміністрації нам повідомили, що в лікарні були замінені вікна, двері, лампи та світильники (на енергоощадні), однак дах не замінили й утеплення стін не проводили. Таким чином, були виконані не всі роботи й Бондар свою обіцянку не виконав.

Не виконав Бондар також обіцянку зробити минулого року капітальний ремонт дитячого садка в Бутівці. Станом на травень цього року ремонт ще йде, поки готова лише стяжка будівлі й дах.

У передвиборчій програмі нардеп ще пообіцяв відремонтувати бібліотеки та кінотеатри округу, а також допомогти в ремонті й відновленні храмів.

Сергій Мельник планував вирішити в окрузі проблеми зі сміттям. У своїй програмі він обіцяв стимулювати будівництво сміттєпереробних заводів. Однак жодного відповідного законопроекту у Верховній Раді не зареєстрував. Крім того, він заявив, що сприятиме будівництву заводу з переробки твердих побутових відходів у окрузі. Але такий завод поки не з'явився.

Впорався з однією зі своїх обіцянок Сергій Лабазюк – фінансувати програми освітлення вулиць населених пунктів Хмельницької області. В 2015 році за його фінансової підтримки п'ять вуличних ліхтарів встановили в мікрорайоні Лезневе. У 2016 році благодійний фонд Лабазюк виділив на інфраструктуру 1,8 тисячі гривень, у 2017 році на капітальний ремонт об'єктів благоустрою, в тому числі мереж зовнішнього освітлення, було виділено 19 мільйонів гривень. Крім того, за рахунок фонду нардепа були відремонтовані зовнішні мережі вуличного освітлення провулка Гонти та провулку Підлісного в Хмельницькому.

Володимир Мельниченко в передвиборчій програмі обіцяв сприяти встановленню лічильників і заміні комунікацій в окрузі. Наразі «Слово і Діло» очікує від депутата відповіді на запит, що він зробив для виконання цих обіцянок.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, аналітики «Слова і Діла» порахували, скільки коштує одна обіцянка народного депутата.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: