Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Мельник пообіцяв будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів в окрузі

На позачергових парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 187 Сергій Мельник у своїй передвиборній програмі пообіцяв сприяти будівництву заводу з переробки твердих побутових відходів в окрузі.
Не виконано
Сказано 12 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=7257
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=7257
  • https://youtu.be/mknJqxuxTdY
  • Лист від Сергія Мельника

Результат

Станом на кінець літа 2018 року у виборчому окрузі Сергія Мельника не побудовано завод з переробки твердих побутових відходів.

У вересні Сергій Мельник нам повідомив, що наприкінці 2014 - початку 2015 року ДП "Державний проект "Чисте місто" включило Хмельницький у десятку міст, де уряд мав намір збудувати сміттєпереробні заводи за державною програмою. Поряд з цим, нардеп зазначає, що керівництво міста не скористалося напрацюваннями і можливостями державної програми.

Окрім цього, у своїй відповіді на наш запит щодо отримання інформації по цій обіцянці Сергій Мельник додав, що у Верховній Раді України за ініціативи та участі профільних комітетів, в тому числі і за участі Бюджетного Комітету, членом якого є Сергій Мельник, зареєстровані ще 2015 року проекти Законів України "Про внесення змін до деяких законів України щодо поводження з побутовими відходами та стимулювання їх використання як альтернативного джерела енергії", та "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо спрямування деяких видів екологічного податку на поводження з побутовими відходами)". Прийняття законопроектів дозволить розв'язувати проблему подальшого накопичення обсягів побутових відходів, а також виробити додаткові обсяги електричної та теплової енергії шляхом утилізації таких відходів. Введення оплати за послуги з перероблення побутових відходів надасть змогу залучити кошти приватних інвесторів з метою впровадження екологічних інноваційних технологій поводження з відходами. Наразі продовжується подальше доопрацювання законопроектів з врахуванням висновків експертів. Однак, Сергій Мельник не значиться серед авторів цих ініціатив.До того ж, законопроект "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо спрямування деяких видів екологічного податку на поводження з побутовими відходами)" (3200-1) був знятий з розгляду ще у січні 2016 року.

ІА "Слово і Діло" відзначає, що будівництво заводу прямо не належить до компетенції народного депутата, однак дана обіцянка була зафіксована з передвиборної програми кандидата саме до ВРУ Сергія Мельника, а отже він публічно взяв на себе зобов'язання вирішити питання будівництва заводу. Поряд з цим у своїй відповіді, нардепа зазначає про відповідальність міської влади в цьому питанні.

Враховуючи ці факти, обіцянка отримує статус "не виконано".