Денісова повідомила, кого з політв'язнів відвідає в першу чергу

Читать на русском
За словами Денісової, спочатку вона відвідає політв'язнів в Москві. Зокрема, вона назвала Романа Сущенка та Ресуля Веліляєва, що утримуються в Лефортово.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова має намір в першу чергу відвідати в РФ політв'язнів Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Станіслава Кліха, Миколу Карпюка, Романа Сущенка та Ресуля Веліляєва.

Про це омбудсмен повідомила в коментарі каналу 112 Україна, передає «Слово і Діло».

За словами Денісової, спочатку вона відвідає політв'язнів в Москві. Зокрема, вона назвала Романа Сущенка та Ресуля Веліляєва, що утримуються в Лефортово.

«Наступна поїздка буде в АР Крим до (Володимира) Балуха і кримських татар, громадян України, які перебувають в слідчому ізоляторі Сімферополя», - зазначила омбудсмен.

Денісова уточнила, що при відвідуванні українських політв'язнів перевірить умови, в яких вони знаходяться, дотримання законодавства РФ по їхньому утриманню і виконання міжнародних конвенцій щодо українських громадян.

Вона повідомила, що вже переговорила з російським омбудсменом Тетяною Москальковою.

«Ми з нею домовляємося про день, коли я буду їхати до них і про день, коли вона буде їхати до нас», - зазначила Денісова.

Москалькова підтвердила, що у неї відбулася розмова з Денисової.

«Ми з Денісовою визначилися, що обмінюємося списками тих людей, яких ми хочемо відвідати, і домовляємося про графік відвідування, датах, географії відвідування. Їй президент сказав, що він готовий забезпечити безперешкодне відвідування для мене України і місць несвободи і забезпечити мою безпеку», - сказала Москалькова.

Нагадаємо, що Порошенко доручив омбудсмену Денісової відвідати українських політв'язнів в РФ.

Тетяна Москалькова планує відвідати в Україні обвинувачених у державній зраді. Зокрема, мова йде про керівника РІА Новости-Украина Кирила Вишинського, колишніх військовослужбовців Олександра Баранова і Максима Одинцова, а також активістку громадської організації Волонтери Перемоги Олену Одновол.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: