РФ звинуватила Денісову в порушенні російського законодавства

Читать на русском
Омбудсмен РФ Тетяна Москалькова заявила, що Людмила Денісова перебуває на території Ямало-Ненецького округу в порушення законодавства Росії.

Омбудсмен РФ Тетяна Москалькова заявила, що уповноважений з прав людини Верховної Ради України Людмила Денісова перебуває на території Ямало-Ненецького округу РФ, де в колонії утримують ув'язненого українського режисера Олега Сенцова, в порушення законодавства РФ.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує ТАСС.

Геращенко розповіла про звільнення політв‘язнів КремляПарламентську асамблею Організації з безпеки і співпраці в Європі закликали долучитися до питання звільнення політв‘язнів Кремля.

«Денісова перебуває на Ямалі в порушення російського законодавства, вимагає допуску до громадянина Росії (Росія вважає Олега Сенцова російським громадянином, заявляючи, що він має паспорти громадянина Росії та України – ред.). Отримавши очікувано негативну відповідь, вона звернулася за допомогою в отриманні підтвердження про стан здоров'я цієї людини – Сенцова», – сказав Москалькова.

Вона підтвердила, що вже надіслала такий запит.

«Я відправила у федеральну службу виконання покарань запит, щоб отримати інформацію про стан Сенцова на сьогодні», – сказала Москалькова.

Як уже відомо, омбудсмена Денісову не пустили до Сенцова.

Нагадаємо, в п’ятницю, 15 червня, уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова прибула до Лабитнангі до колонії, де утримують Сенцова.

Зазначимо, вчора в Росії Денісова провела зустріч із російським омбудсменом Тетяною Москальковою. Тоді вони домовилися відвідати 34 в'язнів з обох сторін. Денісова також зазначила, що питання з візитом до Олега Сенцова залишається відкритим.

Напередодні США в ОБСЄ закликали Росію негайно звільнити українського режисера-політв’язня Кремля Олега Сенцова та інших незаконно утримуваних українців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: