Геращенко розповіла про звільнення політв‘язнів Кремля

Читать на русском
Парламентську асамблею Організації з безпеки і співпраці в Європі закликали долучитися до питання звільнення політв‘язнів Кремля.

Парламентську асамблею Організації з безпеки і співпраці в Європі (ПА ОБСЄ) закликали долучитися до питання звільнення політв‘язнів Кремля.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявила перша заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко в Facebook.

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

«Разом із головою української парламентської делегації в ПА ОБСЄ Артуром Герасимовим зустрілася з президентом Асамблеї Георгієм Церетелі та його колегами-депутатами парламентів європейських країн. Окрім Києва, делегація побувала на Донбасі, де в районі КПВВ «Мар'їнка» на власні очі почула й побачила, як «виконується» контрольваними РФ бойовиками перемир'я. Політики ледь не потрапили під ворожий обстріл, чули звуки канонади бойовиків, що гатили по цивільних населених пунктах», – написала Геращенко.

За її словами, головними темами зустрічі були: безпекова, гуманітарна, екологічна ситуація на Донбасі та в Криму, порушення там прав людини.

«Закликала ПА ОБСЄ активніше долучитися до питання звільнення заручників і політв'язнів, й улітку, під час сесії в Берліні ухвалити резолюцію з вимогою звільнення політв'язнів Кремля, в якій просимо перерахувати конкретні прізвища українців і кримських татар – бранців тюрем РФ і на окупованих територіях», – зазначила нардеп.

Нагадаємо, на Донбасі бої не припинялися вздовж усієї лінії зіткнення.

Раніше повідомлялося, що на Донбасі затримали вбивцю, який намагався втекти до «ДНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: