В Єврокомісії в липні чекають переговорів щодо транзиту газу

Читать на русском
Тристоронні переговори між Євросоюзом, Україною і Росією про транзит газу заплановані на початок липня.

Тристоронні переговори між Євросоюзом, Україною та Росією про транзит газу заплановані на початок липня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив у Twitter віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович.

Наскільки подорожчають газ, світло та опалення в найближчі чотири рокиЯкщо прогноз Мінекономрозвитку справдиться, то ціни на газ у 2018 році зростуть на 18 відсотків, що призведе до подорожчання світла й тепла. Ми вирішили з'ясувати, наскільки зростання тарифів за комуналку встигатиме за збільшенням мінімальної зарплати.

«Час – дорогоцінний товар», – мотивував призначення дати саміту чиновник і зазначив, що переговори будуть складними.

У коментарі Reuters Марош Шефчович сказав, що хоче, щоб переговори об'єднали політичних представників і представників компаній із Росії та України, а також дипломатів із Франції та Німеччини.

«Я сподіваюся, що ми зможемо почати роботу над тим, як ми будемо вирішувати ці дуже складні питання. Якщо ми вирішимо це політично дуже чутливе питання, це допоможе нам вирішити інші важливі питання для Європи, а також для Росії», – сказав він.

«Нафтогаз України» шукає тверді гарантії майбутнього транзиту, й Шефчович сказав, що зрозумілість щодо майбутніх операцій із трубопроводами має вирішальне значення для забезпечення європейських інвестицій для модернізації газотранспортної системи України.

«Найкращою гарантією будуть довгострокові замовлення й комерційно життєздатні обсяги», – наголосив віце-президент Єврокомісії.

25 травня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про досягнення домовленостей про проведення тристоронніх переговорів щодо транзиту газу споживачам в ЄС, але термінів переговорів не назвав.

Раніше стало відомо, що Україна заповнила свої газові сховища на третину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: