«Нафтогаз» надасть контраргументи щодо рішення про спір із «Газпромом»

Читать на русском
Нафтогаз надасть контраргументи для скасування рішення про призупинення процедури стягнення боргів Газпрому.

«Нафтогаз» надасть контраргументи для скасування рішення про призупинення процедури стягнення боргів «Газпрому».

Про це повідомили в прес-службі компанії, передає «Слово і Діло».

Чи є шанси примусово стягнути борг з «Газпрому»?Нафтогаз почав примусове стягнення з Газпрому $2,6 млрд. боргу за збитки, понесені через недоотримання обсягів транзиту.

«Нафтогаз України» отримав повідомлення про те, що апеляційний суд округу Свеа, який розглядає апеляційні скарги ПАТ «Газпром» на арбітражні рішення в справах із «Нафтогазом», цього тижня виніс рішення про призупинення виконання рішення арбітражу. Рішення є тимчасовим. Компанія найближчим часом надасть суду свої розгорнуті пояснення та контрагрументи й очікує, що врахувавши їх, суд скасує рішення про призупинення», – йдеться в повідомленні.

У «Нафтогазі» наголосили, що рішення суд ухвалив без виклику «Нафтогазу» й, відповідно, без урахування пояснень та аргументів, які були б представлені компанією, якби суд повідомив про наявність такого клопотання «Газпрому» й розгляд судом цього питання.

«Рішення не призводить до автоматичного скасування наявних рішень у різних юрисдикціях, у результаті яких були накладені арешти на активи «Газпрому». Воно не призводить до скасування рішень арбітражу й не дає «Газпрому» можливості вимагати в «Нафтогазу» повернення 2,1 мільярда доларів, уже зарахованих рішенням арбітражу як компенсація «Нафтогазу», – додали в компанії.

Нагадаємо, Апеляційний суд округу Свеа (Швеція) 13 червня виніс наказ про призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору між «Газпромом» і «Нафтогазом України» в рамках контракту на транзит газу через територію України.

Раніше в Росії пригрозили «Нафтогазу» проблемами з транзитом.

Відзначимо також, що суд заарештував голландські активи «Газпрому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: