Уряд доручив провести аудит АМКУ

Читать на русском
Кабінет міністрів України доручив провести аудит Антимонопольного комітету за фактами затримки процедур державних закупівель.

Кабінет міністрів України доручив провести аудит Антимонопольного комітету за фактами затримки процедур державних закупівель.

Підсумки роботи АМКУ за чотири роки: понад 15 тисяч порушень і мільярдні штрафиАнтимонопольний комітет за 2014-2017 роки припинив понад 15 тисяч порушень. Однак їх кількість за 4 роки знизилася.

Як повідомив міністр Кабміну Олександр Саєнко, таке рішення ухвалили на засіданні уряду в середу, 13 червня, пише «Слово і Діло».

«Ми отримуємо досить багато скарг від центральних органів, від органів місцевого самоврядування про факти зупинення, скасування або оскарження процедур державних закупівель», – цитує міністра прес-служба Кабміну.

За словами Саєнка, це призвело до неефективного використання коштів, затримки будівництва об'єктів тощо.

«Державна аудиторська служба разом з іншими зацікавленими органами проведе комплексну перевірку таких фактів. Ми запитаємо всю необхідну інформацію в міністерствах, центральних органах, органах місцевого самоврядування та зробимо детальний її аналіз, після чого представимо на уряді результати такої перевірки», – додав Саєнко.

Раніше стало відомо, що Антимонопольний комітет не вплине на підвищення вартості проїзду в Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: