АМКУ виявив цінову змову на ринку автогазу

Читать на русском
Антимонопольний комітет опублікував попередні висновки розслідування справи про підвищення цін на скраплений газ влітку 2017 року.

Антимонопольний комітет опублікував попередні висновки розслідування справи про підвищення цін на скраплений газ влітку 2017 року.

Як змінювалася ціна автогазу за останній рік?За тиждень ціна газу на заправках зросла на третину порівняно з початком року. Експерти запевняють, що незабаром ціна відіграє назад, політики збирають протести, а автомобілісти викладають зайві гроші за паливо. «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, як змінювалася ціна автогазу за останні 12 місяців.

Згідно з повідомленням прес-служби АМКУ, компанії Надія, WOG, ОККО, Авантаж 7 і Факторинг Груп діяли в порушення законодавства про захист економічної конкуренції, пише «Слово і Дело».

«Узгоджені дії вищезазначених суб'єктів господарювання укладалися в схожому підвищенні цін на скраплений газ, при його реалізації в роздріб в серпні 2017 року, при тому, що аналіз ситуації на ринку спростовує наявність об'єктивних причин для вчинення відповідачами таких дій, що призвело до обмеження конкуренції. За результатами розгляду справи було запропоновано визнати вищевказані узгоджені дії відповідачів по справі порушенням законодавства про захист економічної конкуренції», - сказано в повідомленні.

Наступні засідання комітету у цій справі призначено на 29 і 31 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: