Антимонопольний комітет не вплине на підвищення вартості проїзду в Києві

Читать на русском
Антимонопольний комітет заявив, що питання про встановлення тарифів на перевезення пасажирів на міських маршрутках Києва не належить до його компетенції.

Антимонопольний комітет заявив, що питання про встановлення тарифів на перевезення пасажирів на міських маршрутках Києва не належить до його компетенції.

Про це повідомила прес-служба АМКУ, пише «Слово і Діло».

«Питання щодо встановлення та обґрунтованості тарифів на перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування в місті Києві належать до компетенції Київської міської державної адміністрації», – йдеться в повідомленні.

В АМКУ відзначили, що таке рішення ухвалили на підставі статті 5 закону України «Про автомобільний транспорт», статті 28 «Про місцеве самоврядування в Україні» та статті 8 «Про міський електричний транспорт».

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація вирішила підвищити тарифи на проїзд у наземному й підземному комунальному транспорті Києва до 8 гривень із 15 липня 2018 року.

За словами мера Києва Віталія Кличка, підвищення вартості проїзду в міському транспорті пов’язане з тим, що нинішня собівартість проїзду набагато вища, ніж вартість квитка.

Водночас, додав Кличко, є необхідність оновлення рухомого складу громадського транспорту в Києві, й на це потрібні значні кошти.

Раніше «Слово і Діло» писало, чи обґрунтоване зростання цін на проїзд у громадському транспорті та що не врахувала влада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: