Гройсман пригрозив АМКУ перевіркою

Читать на русском
Уряд планує доручити Державній аудиторській службі провести аудит і перевірку Антимонопольного комітету України (АМКУ).

Уряд планує доручити Державній аудиторській службі провести аудит і перевірку Антимонопольного комітету України (АМКУ). Рішення планують ухвалити на засіданні в середу, 13 червня.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає «Слово і Діло».

Як працює АМКУ та чи є результат у боротьбі з монополістами?За чотири роки кількість розслідуваних АМКУ порушень знизилася майже вдвічі. Як працює АМКУ, оцінили експерти.

«Буде доручення уряду в середу Госаудитслужбі провести аудит і перевірку. Я хочу сказати, що дії Кабінету міністрів і прем'єр-міністра будуть жорсткішими, набридло. Ми тут намагаємося зранку до вечора будувати нормальні умови для ведення бізнесу в країні, а той чи інший чиновник намагається нам це зруйнувати», – сказав прем'єр.

Він вважає, що в більшості випадків дії АМКУ не сприяють проведенню чесних тендерних процедур.

«Хоча можу сказати, що керівник АМКУ намагається багато речей уньому змінити, але там не все від нього залежить. Там така система управління «демократична», коли кожен сам собі будує свою систему управління», – додав прем'єр.

Крім того, він закликав депутатів підтримати законопроект, внесений президентом України Петром Порошенком, який сприятиме системній ліквідації проблем у роботі АМКУ з держзакупівлями.

Раніше стало відомо, що Антимонопольний комітет не вплине на підвищення вартості проїзду в Києві.

Також в АМКУ пояснили, чому в країні все дорожчає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: