Стан здоров'я Сенцова стрімко погіршується – адвокат

Читать на русском
Після трьох тижнів безстрокового голодування стан незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова стрімко погіршується.

Після трьох тижнів безстрокового голодування стан незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова стрімко погіршується.

Про це на прес-конференції в Києві повідомила адвокат Ольга Дінзе, яка представляє інтереси Сенцова на стадії судового процесу в Росії, передає «Слово і Діло».

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

«Сенцов продовжує голодування, яке вже триває три тижні. Дмитро Дінзе, який є його адвокатом у кримінальній справі, зараз перебуває в Лабитнангі (місто в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, де розташована колонія, в якій утримується Сенцов – ред.)», – сказала вона.

«Стан здоров'я Сенцова наразі залишає бажати кращого. Як пояснив адвокат Дмитро Дінзе, він (Сенцов – ред.) зараз перебуває на межі, його порівняно нещодавно обстежили в цивільній лікарні, його спеціально вивозили до цивільної лікарні, що є великою рідкістю для колонії. Його обстежували – стан здоров'я погіршується через голодування», – повідомила Дінзе.

За словами захисту, якщо стан здоров'я Сенцова погіршуватиметься й надалі, скоріш за все, лікарі ухвалять рішення про його примусове годування, «оскільки вони не можуть йому дозволити померти в колонії».

Раніше Сенцов написав листа лідерам G7.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: