Гітлянська розповіла, що не знає змісту «списку 47»

Читать на русском
Олена Гітлянська розказала, що не знає змісту списку потенційних 47 жертв, який раніше поширили ЗМІ.

Речниця СБУ Олена Гітлянська розказала, що не знає змісту списку потенційних 47 жертв, який раніше поширили ЗМІ.

Про це вона заявила у коментарі «Укрінформу», пише «Слово і Діло».

«Чорний список 47»: стали відомі нові фігурантиСпівробітники спецслужб провели зустріч з людьми, які були намічені наступними жертвами в справі Бабченка.

«Служба безпеки нічого нікому не передавала. Ці списки є таємницею слідства і навіть я не знаю їх зміст. Тому нічого з приводу їх автентичності не можу сказати», - зауважила Гітлянська.

Вона розповіла, що не знає, хто оприлюднив списки, але запевнила, що не СБУ.

На запитання, чи продовжує СБУ спілкуватися з фігурантами списків, речниця відповіла: «Робота продовжується».

Спецоперація СБУ з «воскресінням» Бабченка: чи доцільно та в чому ризик?Російський журналіст Аркадій Бабченко живий. У Службі безпеки України заявили, що вчорашнє «вбивство» було спланованою спецоперацією.

Увечері 29 травня стало відомо про нібито розстріл російського журналіста Аркадія Бабаченка на порозі його квартири у Києві. А ввечері 30 травня голова СБУ Василь Грицак заявив, що Бабченко живий: «вбивство» інсценувала його спецслужба, аби попередити справжнє вбивство і затримати замовника.

Комітет захисту журналістів (CPJ), ОБСЄ та «Репортери без кордонів»розкритикували таку спецоперацію.

Грицак заявив, що «організатора» вбивства Бабченка затримали. Нібито російські спецслужби завербували громадянина України Г., який найняв для вбивства колишнього АТОвця. А той допоміг СБУ – і відзвітував організатору, що «вбивство відбулось».

Як стало відомо, ймовірним організатором «убивства» Бабченка є Борис Герман, який також проходить як обвинувачуваний в інших кримінальних справах.

Суд постановив обрати для Германа запобіжний захід у вигляді арешту. Під час засідання він заявив, що співпрацює з українською контррозвідкою та назвав замовника з фонду Путіна.

У Генпрокуратурі заявили, що завдяки спецоперації вдалося отримати список із 30 осіб, яких нібито планували «прибрати», як і Бабченка.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що особам, які могли стати жертвами російських спецслужб поряд з журналістом Аркадієм Бабченко, буде надано охорону.

Пізніше він повідомив, що імітація вбивства Аркадія Бабченка допомогла слідству отримати список із 47 потенційних жертв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: